miercuri, 9 august 2017

amintiri

Au plecat și zilele de răgaz ale concediului. Tot marea a fost cea care ne-a potolit setea de plecare și anul acesta. E ciudat cum pentru un om care nu iubește apa, mai ales întinderile mari de apă, tot marea e cea care, în dimineți și seri mai ales, ca niciunde altundeva, e aducătoare de o pace anume, pe care nu o regăsesc la munte de exemplu. Probabil așa se explică dorul de mare, care, an de an, face oamenii să revină să o vadă. 

Nu au fost zile de relaxare neapărat, pentru că dacă inima nu e liniștită, nici tihna nu e deplină, dar am învățat că viața poate fi trăită și din momente, iar acestea să aducă multe motive de a mulțumi Cerului, pentru darul de a fi. 

Cele mai dragi mi-au fost diminețile, pe care am încercat să le fac doar ale mele, cu muzică în căști, cafea fierbinte și pagini de carte. Asta e liniștea mea, de la care nu fac rabat. E minunată singurătatea, nu pe termen lung neapărat, însă e dătătoare de multe răspunsuri dacă ai răgazul de a sta doar tu cu tine, de a te întreba și a-ți răspunde, de a așterne gânduri pe o hârtie, chiar de o arunci apoi... Nu degeaba Părinții Bisericii, atunci când căutau răspunsurile profunde, le regăseau mai cu seamă în singurătate. E terapie și e la îndemână, din fericire.

marea dimineața

culori-odihnă

flori primite cu orișice ocazie de la dragii mei

medicamentul "bunătate".... l-aș prescrie pe rețete

o altfel de ciocolată la cafea :)

Ce ne-am face fără ei, copiii noștri, dacă nu ne-ar scoate cu veselia și joaca lor din toate depresiile, închipuite sau nu, din toate stările în care nu îți permiți să cazi atâta timp cât trebuie să îi crești, frumos, fără tristeți nenumărate, fără bucuria unei zile noi, plină de motive de a mulțumi.

așteptare....pe o bancă, în soare, în curtea Institutului de Oncologie, citind pe telefon pagini de carte-terapie.
  VIAȚĂ, pur și simplu. Nu trebuie decât să ACCEPȚI tot ce îți e dat să trăiești și să înveți lecția ce decurge de acolo

 răspunsurile vin în inimă tot de Sus, atunci când de multe ori nu le mai cauți

după-amieze în culori

darul de azi :)

Simt nevoie de o carte care să mă prindă între paginile ei. Am citit o recenzie despre ea, mi-a plăcut,  am intrat în Cărturești și a mea a fost. 


Un citat de azi:

"Dintre cei care mă întreabă ce fac, dar nu îmi ascultă răspunsul, și cei care nu mă întreabă nimic, îi prefer pe ultimii." Ion Sabin Pop

13 comentarii:

 1. Binecuvântat este Dumnezeu şi Tatăl Domnului nostru Iisus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul a toată mângâierea,
  Cel ce ne mângâie pe noi în tot necazul nostru, ca să putem să mângâiem şi noi pe cei care se află în tot necazul, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu.
  II Corinteni 1:3

  RăspundețiȘtergere
 2. cata armonie! Imi pare rau ca nu reusesti sa-ti gasesti linistea necesara si sa te bucuri cu adevarat de aceste frumuseti. Pentru poze din curtea spitalului vre4au sa-ti trimti un link. Sper sa gase4sti informati eutila si poti apela cu incredere ( e nasul fetitei mele, si soltul prietenei cele mai bune). Poti sa-l contactezi sa discuti despre posibiltitati de tratament, el nu face asta pentru bani. Vrea doar sa ajute cat mai multa lumea dupa tot ce a invatat si a studiat in lupta pentru viata mult iubitei lui sotii...a ajutat cu informatii f multa lume, iar sotia lui a mai trait 3 ani in loc de 3 luni cat primise de la medici.
  https://www.cancertreatmentsresearch.com/my-dear-sweet-wife-is-an-angel-now/

  RăspundețiȘtergere
 3. Doamne ajută!
  Daca nu va deranjează întrebarea, dumneavoastră sau cineva drag suferă de cancer?
  Oricum ar fi, va doresc sănătate, pace si bucurie de la Hristos Domnul!

  RăspundețiȘtergere
 4. Draga mea putere si nadejde. Sa puna balsam Bunul Dumnezeu peste suferinta taticului tau. Te imbratisez tare tare

  RăspundețiȘtergere
 5. Doamne ajuta! Multa putere, dragilor!!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Oameni iubiti de Dumnezeu...multa putere sa iti dea Dumnezeu sa fii asa cum trebuie alaturi de taticul tau. Ganduri bune.

  RăspundețiȘtergere
 7. Claudia, te imbratisez! Maicuta Domnului sa te acopere cu mila ei cea mare!
  Taticul meu a plecat la Domnul, din bratele mele, de Buna Vestire si acum e cu Hristos in cer. Ana Florina

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ana, multumesc! Dumnezeu sa-l odihneasca pe tatal tau. E frumos cand ai nadejdea ca e cu Hristos...

   Ștergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!