vineri, 17 iunie 2016

Revedere cu Iasiul cu parfum de tei

Imediat după ce am coborât din microbuzul ce m-a purtat două ore spre Iași, am simțit acel miros al copilăriei, al orașului în care mergeam în fiecare vară spre vacanța la bunici. Deși tot drumul a fost însorit, Iașiul era acoperit de nori, fără vreo speranță de rază de soare. Dar faptul că nu aveam umbrelă, iar balerinii erau din piele întoarsă nu mi-au stricat bucuria escapadei mele în Marele Oraș (așa cum îl vedeam când eram copilă). Pentru că aveam încă suficient timp, am pornit agale, printre picuri de ploaie spre Universitate, urcând Râpa Galbenă, preferata mea, și Copoul, ignorând orice detaliu al orașului contemporan, bucurându-mă doar de aerul cald, parfumul de tei și de mine, acolo. 

A fost un răgaz doar al meu, deși mi-am dorit să mă întâlnesc cu oameni dragi inimii mele... Nu am avut prea mult timp la dispoziție însă, dar vara asta sigur o zi o voi dedica iar unei lungi plimbări în Iași, pentru că am prea multe adunate pe lista cu lucruri dragi de făcut.:)

Fiecare drum la Iași înseamnă întotdeauna și o carte pentru suflet aleasă în tihnă de pe rafturile unei librării. Mă bucur că am găsit această carte, o FRUMUSEȚE, chiar dacă are aer trist pe fiecare pagină, dar te readuce în tine, și găsești răspunsurile la propriile frământări sufletești, deși e aparent doar un roman. E minunată și asta mi-a făcut călătoria și mai specială. 

citind în microbuz - o delectare 

Râpa Galbenă, într-o zi ploioasă

cer senin, la întoarcere..

Săptămâna ce a trecut, toți piticii au rămas la bunici pentru 7 zile. Muuult. Mi s-au părut cele mai lungi zile din viață. Dar, dincolo de dorul dor, am avut momente doar pentru mine, pentru noi, care reîncarcă bateriile extraordinar de mult, și recâștigi puterea de a o lua de la capăt: un film bun seara, o cină de un restaurant minunat într-o livadă cu meri și ciripit de vrăbii, o carte citită mai pe îndelete, o cafea băută în tihnă, alături de câteva pagini de colorat (cred că e viciu deja, după atâtea cărți colorate cu cei mici)


semne de carte speciale, primite în dar la comenzile de la Libris

apus, după o ploaie de vară a unei seri de iunie. O încântare!


7 comentarii:

 1. Ce fruuuumos:), si mie imi plac zilele doar pentru mine:), momentele de liniste si calm. Am pus cartea pe lista de lecturi, de unde ai laut fisa cu casute? (e foarte potrivita pentru cusut:*). Te imbratisez, ai fost tare aproape de mine:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Stiuuuu.... Mi.as fi dorit sa ne vedem dar cum erai la job nu ai fi putut...

   Fisa e de pe pinterest...am dat fise colorat pt adulti si a aparut:)

   Pupici!

   Ștergere
 2. Cat de mult conteaza timpul acesta, chiar daca putin, doar pentru sufletul nostru! Si mie imi place sa asortez vacantele cu cate o carte. E ca si parfumul, iti imprima altfel amintirile :). Zile frumoase sa ai, draga mea, fie soare fie nor sau ploaie, in suflet sa ai numai voie buna!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce dor îmi e sa va citesc mai des!
  Sa aveti zile frumoase de vara!

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc pentru cuvintele frumoase referitoare la versurile mele! Eu sunt "Cosul cu pisici" si ma bucur când cineva se opreste, citeste si se bucura de ceea ce scriu :)Aici am citit numai lucruri frumoase, imi pare bine sa va descopar.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu va multumesc pentru vizita aici, pentru cuvintele frumoase si pentru ceea ce scrieti! :)

   Ștergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!