vineri, 21 august 2015

Jurnal

Taniusa  e cea care ne gazduieste aceste jurnale feminine.:) 


Pentru astazi: 21 august, dupa amiaza

Afara: destul de rece, dar soare acum, dimineață a fost înnorat

Mă gândesc: la multe, prea multe și mi-aș dori să trăiesc mai liber, mai în voia Celui care știe întotdeauna cum e mai bine...
Din locurile de unde invatam: din reîntoarcerea în copilărie, rememorarea unor episoade, care pot da unele răspunsuri la problemele prezente

 
Sunt recunoscătoare pentru: că îmi doresc mereu mai mult în ceea ce mă privește, că îmi doresc să șlefuiesc multe la mine, dar să învăț să nu mă învinovățesc pentru scăpări, ci să le iau ca atare, ca făcând parte din întreaga luptă cu propriile slăbiciuni
 
Citesc Monahia Siluana Vlad, Deschide cerul cu lucrul mărunt - o carte ce se citește pe îndelete și doar în momente de liniște.

Am terminat Kinderland - nu mi-a plăcut. Nu știu foarte clar de ce, dar au fost multe detalii care mie nu îmi creează o stare de bine: limbajul urât în multe locuri, episoade de violență, reală, știu, dar parcă nu aș reciti despre ea iar și iar.....povești depre tați care doar beau, mame care doar trudesc, copii care doar îndură.... Mult prea gri pentru gustul meu:)

Am terminant si Omul devine ceea ce gândește - trebuie să o reiau de cel puțin două ori:)
Ceea ce astept (sper) sămai vină zile calde, să putem să mai fugim de acasă la joacă și cafea pe iarbă

În casă e vraiște, dar nu fac nimic în acest sens, deocamdată. Copiii și-au făcut dintr-o pătură mare mașină și conduc fiecare cu câte un capac de tigaie:)
Unul dintre lucrurile mele preferate: zilele de sâmbătă, mirosul de fum seara afară, hăinuțele pentru fetițe și cumpărăturile pentru copii.

Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii: fără planuri, doar ce ne rezervă momentul
 
Saptamana care a trecut: ploioasă, mohorâtă, destul de melancolică, dar prinde bine câte o perioadă de asta, de tras linie și luat de la capăt.

Saptamana viitoare: dacă va fi cald plecăm iar pe undeva unde să fie frumos, munte, aer curat. Va fi sfârșit de august și ne va fi dor de perioada asta de răgaz. Mă gândesc cu inima strânsă la vara anului viitor, care pentru mine s-ar putea să fie  fără prea mare concediu....ar trebui să revin la servici.
 

2 comentarii:

  1. Vai ce clopotel frumos si vesel:***************Ca un clinchet:) Si roz. Eu am inceput cartea, am citit doar cateva pagini. Pana acum nici nu se compara cu Cirese amare. Oare Kinderland e doar fictiune si de aici lipsa de acel "ceva"?. Si noi aveam rezervare la munte, dar ne-a speriat vremea, poate pe la sfarsitul saptamanii...Daca vara viitoare s-ar putea sa te intorci (eu sper ca totusi nu si finalizezi drumusorul nou, cine n-are nevoie de o prietena farmacista?), atunci fa din lunile ramase o vacanta :) mare:*. Desi ...am observat ca uneori se fac mai multe lucruri frumoase si altfel intr-o vacnata de doua saptamani decat intr-una de doua luni...

    RăspundețiȘtergere
  2. Anca, in martie trebuie sa revin... Drumul nou nu il abandonez, insa pt asta trebuiesc bani... Si asa voi fi obligata sa ma reintorc la job, oricare ar fi el, unul nou sau cel vechi.

    Da, lucrurile minunate se fac de obicei in zile obisnuite, in timp neprevazut si mult mai comprimat si de obicei muuult mai intens!
    Zile frumoase!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!