marți, 21 iulie 2015

Să crezi în copilul tău!

În spatele fiecărui copil care crede în sine, stă un adult care a crezut primul!

sursa foto: google 


Cat de simplu si firesc ar putea fi totul in cresterea copiilor, daca am sti sa fim mereu asa cum zice Creanga. Suntem oameni, gresim, avem zile proaste, stari si mai si, dar copiii chiar nu au nici o vina pentru toate astea! Putina iubire...si totul ar fi mai simplu! 

Si incă un pasaj atat de frumos, pe care l-am gasit aici:


"Fața părintelui, prin contact vizual, zâmbet, încruntare, încremenire, uimire, etc., este prima oglindă în care un copil se privește și află lucruri despre sine!"
Dr. Daniel Siegel
 

4 comentarii:

 1. Cat de adevarat! Daca se uita cineva numai la copii adoptati inainte si dupa se vad exact cuvintele acestea, transformarea e dramatica, dar cred ca in orice copil e la fel, dar fiind sub ochii nostri ne scapa...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, Anca, asa e. Voi, parintii de copii trimisi de Sus in inima voastra, vedeti cel mai bine asta. Noua, celor "naturali" ne scapa uneori!

   Ștergere
 2. Ce frumoase citate!
  Nu e intotdeauna usor sa fii un parinte asa cum merita copilul tau sa fii, dar se poate. Pentru ei noi suntem cei mai buni, iar asta ar putea fi motivatia suprema.

  RăspundețiȘtergere
 3. Perfecta dreptate ai, Loredana! Si mie mi-a spus o buna prietena la nasterea primului copil: "Nu uita, orice simti sa ii faci/dai lui bebe, fa-o! Pt el, tot ce vine de la tine, e perfect! Tu esti mama lui!"
  Mi-a dat o asa incredere atunci:)
  Da, noi suntem cea mai buna varianta pt ei si suntem perfectibili!

  RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!