miercuri, 8 iulie 2015

De folos

" Modifica-ti viziunea asupra vietii, iar viata ta exterioara se va modifica la randul ei.
  Asigura-te ca folosesti cu eficienta maxima instrumentele de care dispui deja. Nu trai cu iluzia ca vei putea atrage avantaje mai mari prin ignorarea celor marunte. Chiar daca la prima vedere ai putea atrage astfel de avantaje, ele nu s-ar dovedi durabile, ci ar disparea rapid, iar tu ai ajunge in locul din care ai plecat., pentru ca nu ai invatat LECTIA pe care ai ignorat-o. Asa cum un copil aflat la scoala trebuie sa invete anumite lectii pentru a putea trece la urmatoarele, la fel, inainte de a beneficia de conditii mai bune, trebuie sa incepi sa le folosesti corect pe cele de care dispui deja.

Sa spunem ca traiesti intr-o casa mica si ca esti inconjurat de influente nesanatoase si neigienice. Iti doresti o casa mai mare si mai curaya. In acest caz, primul lucru pe care trebuie sa il faci este SA TE TRANSFORMI PE TINE INSUTI, astfel incat sa meriti o astfel de casa. In acest scop, trebuie sa iti faci curat in actuala casa, transformand-o intr-un mic paradis. Cu alte cuvinte, fa tot ce iti sta in puteri, cu mijloacele limitate de care dispui la ora actuala. Gateste-ti mancarea simpla cu toata iubirea si aranjeaza-ti masa cu cat mai mult bun gust. Daca nu iti poti permite un covor, mobileaza-ti casa cu zambete si bunavointa, cu cuvinte bune si cu rabdare. Un astfel de mobilier nu se va decolora si nu se va uza niciodata, indiferent de cat de mult il vei folosi.

La momentul oportun te vei muta intr-o casa mai mare si mai buna, care te-a asteptat in tot acest timp si pe care acum meriti sa o ocupi"

James Allen, "De la saracie la putere"


2 comentarii:

  1. Asa e Claudia, chiar e de folos. De obicei nu imi plac cartile astea motivationale, nici n-am prea citit deci nu imi pot da cu parerea dar in general cand mai citesc paragrafe mi se par lucruri cu o doza de artificialitate care uneori atenueaza sau anuleaza personalitatea cititorului. Dar ce ai scris aici e deosebit, de fapt e vorba de a fi multumit si de a da roade acolo unde esti, apoi nici dorinta de schimbare nu mai e atat de mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, Maria, asa vad si eu multe dintre cartile motivationale... Asta parca nu e asa... E o parte din cartea " Omul devine ceea ce gandeste" de James Allen.

    Da, trebuie sa faci tot ce poti cu tot ce ai la acel moment:)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!