sâmbătă, 20 decembrie 2014

Jurnalul unei femei simple
Pentru astazi (data/ora) sambata, 20 decembrie, 12.32


Afara ploua si iar e gri...:(
  
Mă gândesc la cat de repede trece timpul si nu voi reusi sa fac ce mi-am propus pana la Craciun, dar nu e mare suparare, important e ca suntem sanatosi si impreuna.
 
Din locurile de unde invatam: de la altii cu mai multa experienta. Uneori e bine sa acceptam ca nu avem intotdeauna dreptate.
 
Sunt recunoscătoare pentru mama. E asa bine cand vine la noi si stiu ca pot sa o las cu cei mici, fara sa am vreo grija.:)

Citesc mai nimic in ultima vreme. Efectiv nu mai apuc sa deschid vreo carte, ma rezum la unele bloguri dragi. Imi doresc ca in zilele de Craciun sa citesc mai mult din Sf.Scriptura, pe care am cam neglijat-o pentru a citi alte carti.

Ceea ce astept (sper) sa avem sarbatori tihnite, fara forfota, agitatie, mancare multa si altele asemenea.

Ascult copiii ce coloreaza si vorbesc muuult muult muuult.
 
În casa e curat si bine.
 
Unul dintre lucrurile mele preferate: sa fac cumparaturi. Ieri am reusit sa iau multe chestii mici pt mama si ma bucur ca am scutit-o pe ea de cateva drumuri la magazine.
 
Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii stam in casa, ca afara e mohorat, citim, coloram si poate fac ceva dulce.

Un citat preferat: "Sfântul Efrem Sirul a spus: „Nu poţi suferi jignirile? Taci”. Atât se cere: taci, şi te vei linişti îndată. Iar înţeleptul Isus, fiul lui Sirah, a zis: „Dacă vei sufla în scânteie, ea se va aprinde; dacă vei scuipa, se va stinge”. Dacă sunteţi jigniţi, prin tăcere şi linişte îl veţi dezarma cu desăvârşire pe cel care vă defăimă şi vă jigneşte: el va amuţi aşa cum se stinge scânteia când scuipi în ea, ceea ce se poate vedea şi din vieţile multor sfinti." Sf. Luca al Crimeii

Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:

 

2 comentarii:

  1. nici eu nu mai apuc sa citesc, imi lipsesc timpurile linistite in care citeam tihnit cate o carte.Acum ma bucur daca pot sa arunc un ochi prin blogurile preferate, si mai tricotez cate un rand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Te cred, Irina, si job si 3 copii, e tot mai comprimat timpul. Poate iti iei revansa macar in vacanta de vara.:)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!