duminică, 9 noiembrie 2014

9 Noiembrie- Sfantul meu drag - NECTARIE

Pe Sfantul Nectarie l-am cunoscut cand eram insarcinata cu Teodora. Aflasem ca e ajutatorul mamicilor la nastere. Ca ajuta sa nasca repede. I-am citit acatistul de multe ori in sarcina, iar in timpul travaliului l-a citit mama.....si am nascut in jumatate de ora dupa ce am ajuns la spital.

Din acatist aveam sa aflu ca e vindecator de cancer. Si ma gandeam: Doamne, eu ma rog sa fie bine cu bebe, dar sunt oameni bolnavi de cancer care se roaga pentru vindecare....

Si dupa o vreme aveam sa ma rog lui pentru asta. Tatal meu a fost operat de cancer de colon. Nu intamplator chiar in noaptea de Sf.Nicolae, sfant la care ierarhul Nectarie se ruga adesea in timpul vietii. Si cred ca asa a facut si pentru tata. Acum e bine. Nu pot multumi in cuvinte, dar Sfintii cunosc inima, mai bine ca oricine.

Mai apoi a facut cu mine un lucru concret. Comandasem pe net 2 icoane ale Sfantului, una mie si una mamei si achitasem in avans. Nici un semn mai apoi. Nici eu nu verificasem telefoanele lor inainte, ulterior am vazut ca nu sunt viabile. Nu mi-a parut rau. Poate ca trebuia sa fac o milostenie.La 2 saptamani diferenta, la un magazin bisericesc, vad acelasi model de icoana si cer doua. Doamna respectiva imi zice ca mai multe nici nu imi dadea ca se cauta des. Insa doua da. Platesc fara sa stau pe ganduri, vad ca nu imi raman prea multi bani, si eram cam pe zero resurse atunci, dar nu-mi pare rau. Surpriza aveam sa o vad acasa. In portofel am gasit exact suma platita pe net. Nici mai mult nici mai putin, desi in magazin vazusem clar ca ramasese ceva maruntis in portofel, sub 10 RON.
La fel....nu poti spune in cuvinte ce simti in astfel de momente. Stim doar noi.

Insa un lucru stiu sigur. Ajutorul Sfintilor e concret si uneori naucitor de grabnic si vizibil.8 comentarii:

 1. mare bucurie mi-a coborat in suflet citind postarea ta...cred ca multora ,SFANTUL NECTARIE le e drag...multumesc pentru minunile impartasite ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Suntem un grup care plecam - ca in fiecare an de altfel - in circuit/pelerinaj in Grecia, intre 4 - 12 nov. 2015 , cu prilejul praznicului Sf. Nectarie, dar nu numai (pt. ca ajungem si la Sf. Efrem cel Nou, Sf.Spiridon, Sf. Ioan Rusu, Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sf. Grigore Palama, Sf. Vasile cel Nou, Sf. Anisia, Sf. Paraskevi, Sf. Efrem Sirul si Sf. Irina, M-rea Paleokastrita, M-rea Braul Maicii Domnului, Acropole, Meteora si multe altele, care nu incap intr-un simplu anunt). Mai avem 5 locuri, 299 euro/pers. Sunt asigurate: transportul cu autocarul, cazarea, micul- dejun, calatoriile intre insule cu ferry- boat- ul. Daca este cineva interesat, pentru mai multe detalii traseu si obiective turistice, istorice si religioase, contactati pe d-na Cristina: 0722722845.

   Ștergere
 2. Minunat e Dumnezeu întru Sfinţii Săi!
  Mulţumesc că ai împărtăşit şi cu noi aceste bucurii, că le-ai făcut şi ale noastre!
  Mulţumim, Sfinte Nectarie!

  RăspundețiȘtergere
 3. Asa e, fetelor, minunat daruieste Dumnezeu prin Sfintii Sai. Macar atat sa fac...sa spun si altora!

  RăspundețiȘtergere
 4. si pt mine Sf Nectarie e unul dintre cei mai iubiti Sfinti,mereu ma ajuta! Frumos ai scris!!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. si superba Icoana, pe asta nu o am :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Suntem un grup care plecam - ca in fiecare an de altfel - in circuit/pelerinaj in Grecia, intre 4 - 12 nov. 2015 , cu prilejul praznicului Sf. Nectarie, dar nu numai (pt. ca ajungem si la Sf. Efrem cel Nou, Sf.Spiridon, Sf. Ioan Rusu, Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir, Sf. Grigore Palama, Sf. Vasile cel Nou, Sf. Anisia, Sf. Paraskevi, Sf. Efrem Sirul si Sf. Irina, M-rea Paleokastrita, M-rea Braul Maicii Domnului, Acropole, Meteora si multe altele, care nu incap intr-un simplu anunt). Mai avem 5 locuri, 299 euro/pers. Sunt asigurate: transportul cu autocarul, cazarea, micul- dejun, calatoriile intre insule cu ferry- boat- ul. Daca este cineva interesat, pentru mai multe detalii traseu si obiective turistice, istorice si religioase, contactati pe d-na Cristina: 0722722845.

  RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!