Hot coffee
de cand s-a racit asa tare pe la noi imi place sa tin in palme cana cu cafea fierbinte si sa o savurez sub o patura cu o carte buna alaturi. Calorifele deja sunt calde si e tare bine si frumos in casa. Imi place mirosul de perdele curate in caldura caloriferului, imi aminteste de bucuria copilariei, cand se dadea drumu' la caldura, de la centrala orasului, si mirosul acela era pentru mine semn ca vine iarna, deci bradul, mosul, prajiturile, oamenii de zapada...Copilarie.
mi s-a facut pofta de painea Challah, de care au mai zis fetele pe aici, prin casuta virtuala, si da, am facut-o ...e chiar buna! Am avut ceva musafiri neasteptati si au dat iama in painea mea.:) Au luat si la pachet. Copiii numai langa ea au stat pana s-au saturat. Cert este ca seara nu mai aveam.:)
cafeaua la ibric, preferata mea. Vreau sa imi iau cat de repede in ibric mic, de 100 ml...sa nu mai fac multa cafea.:)
fisele de colorat- una dintre activitatile noastre de fiecare zi
am renuntat la cutia de metal pt cafea si am acum 2 borcanase dragute de sticla pt zahar si cafea.
si mie tot la ibric imi place cafeaua, insa niciodata nu e destula facuta! imi plac barcanutele tale de cafea si zahar si painea arata super! si copilul preocupat, pupici! si cana cu cafea e f frumoasa!
RăspundețiȘtergereAna, multumim!
RăspundețiȘtergerece-mi place antetul!!!!
RăspundețiȘtergereSi mie!:)
ȘtergereAm si eu borcanel cum e cel cu zahar-a fost cu acadele de la Lidl, pentru borcan l-am cumparat, bineinteles:). Ce frumos coloreaza Teodora:*, cana si cafaua din ibric arata minunat! Mie nu prea-mi eise buna cafeaua la ibric, parca la altii tot timpul e mai buna. Painea e cea mai frumaosa si mai apetisanta pe care am vazut-o:*
RăspundețiȘtergereBorcanelele le-am gasit intr-un magazin mic de cartier si cu 10 lei le-am luat. Mi-au fost tare dragi pt ca sticla se curata impecabil.
ȘtergereCafeaua la ibric are secretul ei, cred eu.... Sa fie cat de cat masurata cantitatile si sa nu fie lasata sa fiarba in clocot. Eu o fac asa: 250 ml apa rece se pune la fiert. Cand incep sa apara bule pe fundul vasului, spre fierbere adaug 1-2 lingurite zahar, dupa preferintele fiecaruia, si amestec usor. Cand reapar bulele mai efervescente pun o lingura mare cu varf de cafea, amestec o data usor, se umfla si inchid. Si o las 1 minut la odihna. E buna tare si nu o zic doar eu.:)
Are vreun rost sa mai zic ca si mie tot cafeaua la ibric imi place, sau stii deja? :))
RăspundețiȘtergerePainea arata minunat, e pofta mi-ai facut!
Toamna cu bucurie sa fie la voi, acolo, departe :)
Ei, pai cum , nu am mai zis noi ca avem gusturi comune? Sa vezi ce buna e iarna cu coaja de portocala proaspat rasa! Bucurie si voua! Sa faci painea, iti va placea!
Ștergere...Claudia chiar ma bucur ca ai pus reteta de cafea...::::)))))))).Sincer ,in ultima vreme parca nu imi mai place nici o cafea.Tu de care folosesti?Arata tare bine in ibric...Borcanele sunt tare dragute.....O toamna minunata ,iti doresc.Indraznesc sa zic si eu ca imi plac aceleasi lucruri ca si tine...vad ca ne adunam in aceleasi sentimente,ca sa zic asa si imi cer iertare daca am gresit...
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ne plac aceleasi lucruri! Eu folosesc Jacobs sau Doncafe verde.
Ștergere...nu stiu cand ai timp de atatea lucruri frumoase,cu trei copilasi...mie mi se pare ma cam risipesc asa prin casa...
RăspundețiȘtergereSi eu ma risipesc enorm, de aceea incerc sa surprind momentele frumoase...
ȘtergereClaudia, mie mi-a mai revenit un pic mirosul cu un creion nazal pe care il tot miros ca sunt din nou racita .
RăspundețiȘtergerept desfundarea nasului il tot miros si am constatat ca ma ajuta si la revenirea mirosului, . Sper sa iti ajute si tie!
Am sa incerc. Mersi mult.
ȘtergereAm fost o vreme plecati in vacanta si apoi cu muulta treaba!Unde pot gasi si eu reteta de paine? in poza credeam ca e cozonac!
RăspundețiȘtergerehttp://simplitaly.wordpress.com/2014/09/27/paine-challah/
Ștergere