marți, 5 august 2014

Acum stiu...

"Acum știu, știu că orice ură, orice aversiune, orice ținere de minte a răului, orice lipsă de milă, orice lipsă de înțelegere, bunăvoință, simpatie, orice purtare cu oamenii care nu e la nivelul grației și gingășiei unui menuet de Mozart... este un păcat și o spurcăciune; nu numai omorul, rănirea, lovirea, jefuirea, înjurătura, alungarea, dar orice vulgaritate, desconsiderarea, orice căutătură rea, orice dispreț, orice rea dispoziție este de la diavol și strică totul.
Acum știu, am aflat și eu... "
Nicolae Steinhardt
 
 

2 comentarii:

  1. Offf...am simtit si eu ca tristetea si supararea in care orgoliul imi este ranit, chiar plecand de la prostioare fara nicio insemnatate imi distrug tot ce incerc sa construiesc si ma arunca intr-un abis...Mi-am propus sa nu mai las sa ma afecteze, ca sunt din mandrie, ca iubirea primeaza dreptatii, dar din pacate imi este aproape imposibil sa nu ma mahnesc si sa-mi stric orice stare pozitiva si vad ca pe zi ce trece ma afund mai jos...

    RăspundețiȘtergere
  2. Anca, eu pierd tot mai multe lupte cu mine, dar ma motiveaza cand vad ca altii iubesc mai presus de orice si ma rog sa ma schimb si eu cate putin.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!