vineri, 26 iulie 2013

Suntem aşa cum gândim

"Fiecare judecă lucrurile după măsura stării lui duhovniceşti. Dacă unul are cugetul stricat, şi maşina lui este stricată; chiar aur să pui într-însa, va face gloanţe de aur, ca să ucidă."
Cuviosul Paisie Aghioritul, Mica filocalie

Tot mai mult simt asta în ceea ce fac, ceea ce spun şi în ceea ce percep că primesc de la cei din jurul meu. Dacă începem să punem început bun în gânduri, se va vedea şi în faptele noastre în cel mai scurt timp. Cred că este un exerciţiu foarte folositor să nu dăm nas nici unui gând rău, de judecată, de bârfă, de invidie, de mânie....şi încet încet se va vedea lucrarea noastră, care nu este una deloc uşoară, şi în exterior şi cred că şi ceilalţi ne vor percepe ca fiind mai luminoşi, mai prietenoşi, mai apropiaţi.  Pur şi simplu să ignorăm gândul rău. Să ne facem că plouă şi să punem imediat o mică rugăciune, o strigare interioară către Dumnezeu, să pună El gând bun în mintea noastră, căci poate mai repede decât noi...
E greu, chiar foarte greu uneori, dar fiecare mică izbândă aduce mare bucurie în inimi.

Voi aţi încercat?

4 comentarii:

 1. Cu răbdarea dragostei, cu speranţa credinţei, prin lumina minţii şi simţirea sulfetului putem depăşi barierele neputinţei în care deseori cădem, cu care deseori suntem cercetaţi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Parinte, asa e....si toate cele de care spuneti se dobandesc tot prin lupta. Dar viata e pana la urma un drum permanent intre cadere si ridicare. Sarut dreapta!

   Ștergere
 2. Ar fi foarte bine pentru mantuirea sufletului nostrum sa reusim acest lucru in tot ceasul!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si daca nu reusim, macar sa fim pe cale...Vorba Parintelui A.Papacioc, mereu sa fim pe drum...chiar de cadem si ne ridicam mereu, important e drumul!

   Ștergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!