marți, 23 aprilie 2013

Copiii în biserică

Azi am avut o bucurie. Mare. 

Am reuşit să merg singură, fără ajutoare adică, cu micii mei la Sfânta Liturghie. Mie, când e sărbatoare sau duminică, efectiv mi se pare că locul meu nu e acasă, ci tre să fiu acolo unde suntem chemaţi. Dar nu reuşesc întotdeauna să fiu hotărâtă şi să-mi pun nădejdea în Dumnezeu, care m-ar ajuta să merg mereu. 
Azi însă, mi-am luat inima în dinţi, am văzut că sunt în grafic cu timpul, i-am îmbrăcat rapid pe cei mici şi am plecat repejor la biserică. Slujba era bineînţeles începută, însă de la Heruvic şi până la urmă am stat înauntru cu cei doi mici, cuminţi, cuminciori, spre bucuria mea şi în ciuda fricii cu care plecasem de acasă.:) Aproape două ore chiar sunt un timp important pentru doi copii de 10 luni şi  aproape 3 ani. 
La final, cu inima plină ne-am apropiat de sfântul altar şi au primit Sfintele Taine.

Vremea minunată de afară ne-a permis să ne plimbăm mai apoi în voie, să povestesc cu Matei despre tot ce a văzut la biserică, astfel îşi fixează şi el mai uşor unde a mers şi ce a văzut, în timp ce Teodora molfăia o eugenie primită în dar. Aici copiii primesc mereu ceva dulce dupa Sf.Împărtăşanie. 

Multumim, Doamne, pentru o dimineaţă minunată!


8 comentarii:

 1. Mă bucur pentru asta! E un început...! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc, Mariana. Si cand eram cu burtica de 9 luni mergeam cu Matei la biserica, chiar de il luam in brate cand nu mai putea sa stea in picioare. Acum tebuie sa ii impac pe amandoi, dar cred ca doar mergand la biserica, oricand de greu e uneori, se vor obisnui sa fie si cuminciori la slujbe.:)

   Ștergere
 2. Draga Claudia, mi-am adus aminte cum eram si noi cand eram mici...Si noi ne-am crescut copiii in biserica...
  iar acum cand au ajuns adolescenti sper sa nu se piarda...
  Multumesc lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa facem acesti pasi zilnic cu ei.
  Ma bucur si eu odata cu voi!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corina, multumim! Sa dea Dumnezeu ca efortul nostru ca parinti sa aiba roade si in viitor!

   Ștergere
 3. Ce frumos, Claudia! Mereu mi-e drag cand vad piticoti la biserica. Azi dimineata erau puisori mici de-a I-a veniti cu scoala, era biserica plina de ei, cred ca erau 2 clase. Stateau frumos la rand la impartasanie si erau asa de cuminti, o vorbulita nu se auzea. Am plecat asa de bucuroasa de la biserica si imaginea asta mi-a staruit in minte toata ziua :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Sa va fie spre mantuire!

  RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!