vineri, 15 martie 2013

La o vorbă cu Oana Pellea

”Decât să mă uit la televizor mai bine mă duc în baie şi mă înjur singură în oglindă, măcar ştiu că o fac eu. Am senzaţia că se râde de inteligenţa mea, că cineva îşi bate joc, mă crede mult mai proastă decât sunt. Dar, depinde ce vrea fiecare de la viaţa lui. Dacă îmi îngădui să-mi petrec timpul aşa, e o anumită investiţie. Dacă îmi îngădui sau vreau de la mine să-mi petrec timpul altfel, să vorbesc cu un om frumos, să văd un film care să mă încarce şi nu să mă descarce... te descarcă lucrurile urâte, răutatea, mârlănia”...


„Eu nu pot să trăiesc fără întrebarea primordială şi tâmpită în acelaşi timp: de ce mă aflu aici, de ce trăiesc? Şi excepţional este că nu ştiu încă, până la vârsta asta, dar mă interesează în continuare să aflu... Este vorba de a fi deschis la tot ce ţi se întâmplă, clipă de clipă, ca să primeşti şi apoi să poţi dărui. Eu sunt foarte revoltată de faptul că oamenii din jurul meu, şi mai ales cei tineri au un fel de oboseală. Aşa zicea tata: s-a născut obosit. Când dau de oameni tineri, pe care-i îndrăgesc îmi vine să-i scutur şi să le spun: bucuraţi-vă, bucuraţi-vă de tot, acum!”, spune Oana Pellea.


Sursa: www.evz.ro

5 comentarii:

 1. Eu pur si simplu o ador pe Oana Pellea. Iti recomand sa citesti Jurnalul ei, daca nu l-ai citi inca. Sunt foarte multe de aflat si foarte multe de invatat din aceasta carte.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nemaipomenit a spus-o!Merita sa transmit mai departe parerea ei elevilor mei de liceu!Nu vreau sa spun mai multe, dar cred ca intelegi...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Merita sa trasmiti, asta e rolul tau...Mai departe ramane atat: "Cine are urechi de auzit sa auda!"

   Ștergere
 3. "Te descărca lucrurile urate, răutatea, marlania".....ce dreptate are.
  Răsfoiesc blogul tău și mă bucur ca ai adunat așa de multe articole frumoase, folositoare, nevatamatoare sufletului.
  Cred ca ești un om frumos, te admir mai ales pentru mama care ești,nu poți scrie despre frumos dacă nu îl ai în suflet. Iar tu îl ai și asta odihnește aproapele. Îți doresc și mai multa creștere duhovniceasca, bucurie, nadejde și toate cele bune și de folos!

  RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!