luni, 4 februarie 2013

Jocul mulţumirii

Citesc de două zile Pollyanna - Secretul mulţumirii; o carte optimistă, pentru copii şi oameni mari, parcă mai cu seamă pentru oamenii mari, care uită sa fie mereu fericiţi cu ceea ce au, cu micile sau marile bucurii ce-i înconjoară.


 Îmi schimbă starea ori de câte ori citesc două-trei pagini. Mă ajută să văd mai uşor cât de multe motive am pentru a fi mulţumitoare pentru toate darurile primite de la Cel Prea Bun.
Jocul mulţumirii, pe care Pollyanna îl ştie de la tatăl ei, înseamnă să găseşti ceva care să îţi producă bucurie în orice împrejurare. Jocul spune că atunci când cauţi lucrurile bune şi frumoase, uiţi pe cele rele şi urâte.


"Bărbații și femeile au nevoie de încurajare. Puterea lor naturală de rezistență trebuie să fie întărită, iar nu slăbită...în loc de a scoate la iveală greșelile unui om, vorbește-i de calitățile sale, încearcă să-l scoți din făgașul obiceiurilor lui rele, deșteaptă eul sau cel mai bun, adevăratul său eu care poate îndrăzni, înfăptui și învinge!...Influența unei firi cinstite, drepte și generoase îmbărbătează și poate cuceri multe suflete... Dacă un om se arată binevoitor, vecinul va face îndată ca dânsul. Dacă ocărăște și critică, i se va înapoia ocărâ și critică, însă cu procente!... Când te aștepți a întâlni răul în cale, îl găsești. Dacă însă te silești a căuta binele, vei da de el. "
3 comentarii:

 1. Claudia am imprumutat-o uichendul trecut si surorii mele care mi-a zis ca a citit primul volum deja le-am dat si pe urmatoarele doua. :))
  Fascinanta cartea!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corina, da, te prinde repede cartea asta! Eu nu am cartea "carte", ci am tiparit de pe net primul volum. Nu stiu unde mai gasesc volumele, ca le-as lua si eu.

   Ștergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!