vineri, 15 februarie 2013

Bun bun bun

Ceva bun bun pe post de desert: ARPACAŞ! Un desert uşor, şi de pregătit şi de digerat, hrănitor şi gustos. Un desert ieftin şi bun, plăcut de toţi ai casei şi care se poate mânca oricând, nu doar la parastase.:)

Aşadar, se iau 2 căni pline ochi cu arpacaş şi se lasă la scăldat, în 4 căni cu apă, până se umflă în pene. La baia asta fierbinte, în care arpacaşul dă ce-i mai bun din el, tot adaugăm apă clocotită, astfel încât să nu se incomodeze bob cu bob. Când vedem că nu-i chip să mai vrea în oală şi începe să se lege bine de tot, iar bobul a înflorit frumos şi complet, îl lăsăm să-şi tragă sufletul deoparte, pănă se răcoreşte de tot.



După odihna cuvenită îl parfumăm cu de toate: nucă măcinată, turtă dulce fărâmiţată sau biscuiţi sfărâmaţi, după plac, coajă de portocală şi lămâie(din borcănelul unde stau cuminţi îmbălsămate în rom) şi scorţişoară din belşug (că tot are ea proprietatea de a scădea indicele glicemic din dulciuri).

Poftă bună împreună!



2 comentarii:

  1. Eu abia de curând am aflat de desertul din arpacaş. Tare, tare, bun.
    Claudia, ţi-am lăsat o leapşă aici: http://petalacalatoare.blogspot.ro/2013/02/provocare-primita-si-daruita.html
    Ştiu că e cam lungă, dar dacă îţi place şi ai timp de ea, m-aş bucura să o primeşti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Turtă dulce fărâmiţată... Nu m-am gandit niciodata la asta. Yummmmmm

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!