sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Abur suntem...

Am primit pe email urmatorul text, de la Fabrica de ganduri bune. E de mare folos sa il citim si sa meditam asupra lui din cand in cand, mai ales cand simtim ca ne ia viata pe dinainte. Poate am gresi mai putin...caci pentru toti vine o zi...


"Zilele curg si zboara; ceasurile alearga fara sa se opreasca; vremea trece cu repeziciune, si lumea se îndreapta catre sfârsitul sau.
Nici o zi nu-i îngaduie alteia sa mearga împreuna cu ea; nici un ceas nu-l asteapta pe altul ca sa zboare împreuna cu el. Apa nu poate fi tinuta si oprita cu degetele: nu poate sa ramâna nemiscata nici viata celui nascut din femeie.
Cântarita si masurata este viata oricui vine în aceasta lume: nimeni nu are mijloacele si putinta de a trece hotarul care i-a fost menit.
Dumnezeu a statornicit masura vietii omului, si aceasta masura este împartita de catre zile. Fara ca tu sa bagi de seama, fiecare zi îsi ia partea din viata ta, si fiecare ceas fuge pe calea sa luând cu sine o particica. Zilele strica viata ta, ceasurile sapa sub temelia zidirii ei, si tu mergi spre sfârsitul tau, fiindca abur esti."

Sfantul Teofan Zavoratul "Psaltire sau cugetari evlavioase si rugaciuni".

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!