joi, 31 ianuarie 2013

2 ani fără Mitropolitul Bartolomeu

Un Om drag sufletului meu, care mi-a întărit credința de foarte multe ori, care mi-a dat nădejde și putere,de și mai multe ori, când eram singură, deznădăjduită sau având nenumărate întrebări legate de viață.


O perioadă dragă sufletului meu.Țin minte mai ales zilele de primăvară-vară, cu soare, cu Catedrala Mitropolitană din Cluj, care mă aștepta să-mi iau "hrană" pentru suflet, Sf.Liturghie, dar și predicile absolut minunate ale IPS Bartolomeu al Clujului. Cu sute de oameni înăuntru și în afară bisericii, ascultând nemișcați, sorbind fiecare cuvânt al Înaltului, al părintelui nostru. Un artist al vorbei, care știa că nimeni altul să tâlcuiască căile înguste ale Scripturii.

 A plecat. La Domnul. Astăzi sunt 2 ani deja.

 Însă continuă să trăiască prin operele sale valoroase, deosebite, care poartă amprenta stilului sau inconfundabil, de "Leu al Ardealului", cum era numit... "Memorii" este o carte pe care aș citi-o la infinit, fără să mă satur, fără să știu că am citit-o vreodată, mereu altfel, mereu captivantă. 


 Îți mulțumesc, Înalt Prea Sfințite, pentru toate răspunsurile-mi date, de atâtea ori....

Predica la Evanghelia Vindecării orbului din Ierihon:


3 comentarii:

  1. Claudia, eu nu l-am cunoscut...fizic vorbind si tot ma doare ca nu mai este si tot parca il caut in fiecare zi. Anul trecut am mers la Cluj special ca sa vad catedrala si amvonul unde predica si mormantul lui cu pamant reavan de Nicula, asa cum si-a dorit, la demisolul catedralei. Mie mi-e greu sa pun in cuvinte tot ce simt pentru acest OM, dar ma bucur si iti multumesc ca tu ai facut-o atat de frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am mai ajuns la Cluj de 3 ani....Sper sa am ocazia sa merg si eu la mormant, o data...

      Ștergere

Multumesc pentru vizită! O zi cu soare!